Босовете на организираната престъпност не са арестувани, смята Първанов

Случиха се няколко прекалено показни арести, но не и на тези, които хората чакат, това са 20-30 босове на организираната престъпност. Това заяви президентът Георги Първанов по бТВ тази сутрин.

Босовете на организираната престъпност не са арестувани, смята Първанов

Относно обвиненията, че той е глава на „октопода" Първанов пък настоя, „че този, който дълго време е общувал с Алексей Петров е приятелят му от спортната академия - премиерът Бойко Борисов". А сега пък вицепремиерът Симеон Дянков прави официални разговори с основния обвинен по делото „Октопод", добави той.



Нека да не ровим костите на починалия миналата седмица собственик на „Леденика" Михаил Михов призова Първанов. Той беше категоричен, че се е виждал с Михов в спортната зала, защото познава всички председатели на федерации. Но ако се прочетат стенограмите от разговорите на шефа на Агенция „Митници" Ваньо Танов и Борисов ще стане ясно кой какви ангажименти е поемал. Не съм знаел какъв е бизнесът на Михов, но е възможно в някои от разговорите ни да се е оплаквал, много хора ми се оплакват, уточни Първанов.
 
Според него е нелепо вътрешният министър Цветан Цветанов да пита какво имущество има държавният глава, след като едва ли вицепремиерът е успял да убеди обществото с какви пари е купил апартаментите си. Имам апартамент в „Красна поляна" от 62 квадрата, декларирал съм и апартамента на сина ми, купен с голям заем. Нямам сметка, жена ми има разплащателна сметка за тока, парното и водата, обясни Първанов.