Коледният базар се връща на площад Демокрация

Къщичките на Коледния и Новогодишен базар отново ще бъдат разположени на пл. „Демокрация”- пред фонтана, от 6-ти декември до 4-ти януари, съобщават от община Добрич. Ще бъдат обособени 23 места за търговия, по схема на разполагане, утвърдена от главния архитект на Добрич.

Коледният базар се връща на площад Демокрация

Международният колеж отново ще участва с храни и напитки. Могат да участват още производители от град Добрич на ситничарски, хлебни и сладкарски изделия, както и производители на мед и пчелни продукти.




Организирано е изложение на художествените, приложни занаяти и изкуствата, в партньорство на общината с Бизнес центъра, и Регионалните занаятчийски камари.

В изложението могат да участват художници, приложници, майстори и фирми производители, представящи собствено производство на стоки с подаръчен характер, сувенири, украса, играчки.

За търговия с картички и сурвакници  са предвидени 10 места по 2 кв.м. В случай, че останат незаети павилиони, местата се заемат от търговци на подаръчни стоки по реда на подаване на заявления в деловодството на общината. До 28-ми ноември се приемат заявления за участие.