След Слави, и бизнесмени предоставят стипендии на 30 студенти

Въпреки кризата, след Слави Трифонов и други започват да дават стипендии за британско образование в България – 30 стипендии между 8 и 15 хил. лв. за Варна и Добрич.

След Слави, и бизнесмени предоставят стипендии на 30 студенти

Партньори на висшето училище, за което Слави Трифонов предоставя двадесет стипендии на стойност между 8 и 15 хиляди лева, също се включиха с подобна инициатива.


Няколко фирми от Варна и Добрич дават стипендии за 15 кандидат-студента от регион Варна и 15 от регион Добрич, за обучение в британските програми на University of Wales Institute, Cardiff (Университета на Уелс, Кардиф) и Висше училище Международен колеж (ВУМК). От висшето училище напомнят, че всеки кандидат-студент може да получи стипендия от 8 до 15 хил. лева, предвидена за цялото тригодишно обучение по престижните англоезични специалности в сферата на икономиката, туризма и информационните технологии, така общо 30 души от област Варна и Добрич ще имат тази възможност.


От ръководството на Висше училище Международен колеж споделят, че стипендиите ще бъдат отпуснати, без студентите да имат ангажимент към организацията спонсор,  а единственото условие е да бъдат покрити критериите при кандидатстване за програмите на британския университет и ВУМК, които вече се предлагат и във Варна.

 

„Знаем, че е трудно в днешно време отпускането на средства за каквото и да било, но по-хубаво от това да се инвестира в младите и тяхното образование няма. Организациите, които решиха да предложат стипендии за обучение при нас са дългогодишни наши партньори, които са се убедили в качеството на предлаганото от нас обучение и смятат, че е редно да вложат в него. Желанието на спонсорите е все още да не им се обявяват имената, това може да стане на по-късен етап.” – каза доц. Тодор Радев, ректор на ВУМК.


След като самият Слави Трифонов обяви в шоуто си двадесет стипендии за обучение, вече близо 150 кандидати се регистрираха за тях. Регистрацията продължава да тече и ще продължи още няколко месеца, поради големия интерес на множество кандидати. Към 20 – те стипендии на Слави се прибавят и тези на партньорите на ВУМК, което само може да зарадва множеството кандидати, че много от тях ще могат да бъдат стипендианти. Регистрацията става през сайта на Висше училище Международен колеж, а първото интервю и за двата вида стипендии ще се проведе на 30 април във Варна и Добрич.

 

Интересът на известния шоумен към висшето училище дойде, след като екипът му избра Кулинарната академия към ВУМК за заснемането на популярното шоу Lord of the Chefs. При посещенията си там водещият се запозна с модерните методи на преподаване, англоезичното обучение, съвременното оборудване и партньорствата с множество чуждестранни университети, така той реши да даде шанс на двадесет души да се възползват от стипендии.