Ученици от 5 държави участват в конференция в Добрич

Ученици по предприемачество от 5 държави предлагат решение на икономическите и демографски проблеми на Добрич по иновативен метод.

Ученици от 5 държави участват в конференция в Добрич



ВУМК и Английска гимназия "Райко Цончев" посрещат над 80 гости, ученици по предприемачество от България, Испания, Турция, Румъния и Литва в периода 10 - 14 ноември. Младежите са в Добрич за конференция на тема "Възможности за предприемачество", която е 4-та среща по проект по програма "Коменски".

Събитието започна с приветствие от директора на ПГТП "Райко Цончев" Светла Иванова и представяне от екипа на Висше училище Международен колеж. По време на срещата учениците ще получат казус, който ще стимулира даване на нестандартни предложения (по метода Out of the box) за решаване на икономическите и демографски проблеми на Добрич и региона. Очаква се учениците да демонстрират интересни идеи.

"Това е 4-та среща по този проект, наши ученици вече посетиха Литва и Румъния. Предстоят пътувания до Турция и училището в Испания - ИЕС Ла Граниа, Андалучия, който е водещ партньор в проекта, насочен към насърчаване на предприемачеството. Нека не забравяме, че скоро предстои и Световната седмица по предприемачество, където гимназията ни е също много активна.", сподели Светла Иванова - директор на Професионална гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев".