Росица Тодорова зае мястото на Живко Мартинов в ОбС Добрич

Росица Божилова Тодорова се закле днес като общински съветник от ГЕРБ. Председателят на Общинската избирателна комисия Добрин Добрев обяви предсрочното прекратяване на правомощията на общинския съветник Живко Мартинов във връзка с избирането му за народен представител. Следващият в листата за съветници на ГЕРБ беше обявена за избрана. В началото на редовното заседание на местния парламент днес Росица Тодорова положи клетва.

Росица Тодорова зае мястото на Живко Мартинов в ОбС Добрич

Последва разместване в постоянните комисии, чийто член беше Мартинов, като ГЕРБ си запази квотата. За председател на комисията по търговия, услуги и туризъм беше избран Красимир Илиев. Росица Тодорова влече като нов член в същата комисия. В постоянната комисия по спорт  младежки дейности влезе Иво Пенчев, а в тази по териториално развитие, жилищна политика и строителство – Галин Господинов.


Временна комисия беше сформирана за изготвяне на предложения за съдебни заседатели в районен съд Добрич. Тя беше оглавена от Даниела Димитрова от ГЕРБ. Останалите членове са: Гинка Василева – БСП, Йордан Йорданов – ВМРО, Десислава Димитрова – Атака, Милко Пенчев – „Граждани в повече“, Божанка Вуцова – ГЕРБ и Гюрсел Кърнак – ДПС. 

Съветниците гласуваха и прекратяване на изплащането на възнаграждението на д-р Дженко Русев като общински съветник, поради отпускане на пенсия за осигурителен стаж и възраст.