Квартет „Интро“ ще свири пред добричка публика утре

Концертът на Квартет „Интро“ – цигулки, който се организира от Община град Добрич и Областния информационен център – Добрич по проект „Стъпки по пътя на програмен период 2014-2020”, ще се състои на 27 ноември 2014 г., от 18 часа, в Концертна зала „Добрич”. Входът е свободен.

Квартет „Интро“ ще свири пред добричка публика утре

Квартет „Интро” води своето начало от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство град Пловдив. Възниква през 2001 г., като тръгва от идеята за интерпретиране на класическа музика в съвременен аранжимент. През следващите десет години все по-смело експериментира в стилове, звук и присъствие на сцената. Стараейки се да избегне сравнения с подобни формации, през 2005 г. квартетът започва да работи с брас секция, гайда и вокали. Концертните изяви на ИНТРО както на българската, така и на международната сцена са многобройни: турнета в Германия, Обединените арабски емирства, Китай, Гърция, Турция, Холандия и др.

ИНТРО има два сингъла "Sweeter than sin" и "Surrender your love" – компилация от техно бийт и вокали, записани в “Noculan” студио – Ротердам, Холандия. Квартетът участва и в редица телевизионни предавания.