Бойко готов да управлява и без патриотите; За 55 секунди наши крадат джипове в Италия

758 хил. лв. глоба за еМАГ измама с фалшив Черен петък;
Застрахователите са шокирани от исканията на болниците за доплащане

Бойко готов да управлява и без патриотите; За 55 секунди наши крадат джипове в Италия

24 часа

758 хил. лв. глоба за еМАГ измама с фалшив Черен петък

Петък стана "черен" за онлайн магазина еМАГ. Именно на този ден, когато се провежда традиционната в цял свят кампания за отстъпки "Черен петък", Комисията за защита на конкуренцията наложи грандиозната глоба от общо 758 380,95 лева за две нарушения. Първото и основното е за миналогодишния "Черен петък". За него санкцията е 551 549,78 лв.

Производството на КЗК е образувано по сигнал от потребителите А.М. и Д.Е. В него се описват данни за недобросъвестни търговски практики от онлайн търговеца еМАГ, който е на румънската компания "Данте интернешънъл СА".

Труд

Фалшивите дрегери на КАТ излезли от МВР

Нерегламентираните дрегери и радари, които ползват служители на КАТ по време на проверките на пътя, са излезли от МВР, научи „Труд". Оказа се, че всички технически съоръжения, които използва пътната полиция, се водят на отчет и анализ в сектор „Полицейска техника" към Главна дирекция „Охранителна полиция".

Преди време вътрешното ведомство бракува над 180 уреда - дрегери, радари и камери. Именно те са се озовали на улицата в ръцете на пътни полицаи, а не са купувани от униформените на „черен пазар", довери човек от МВР. Служители на КАТ използвали нерегламентираните дрегери когато спират водач, които е видимо пийнал. След това го изнудват за пари. При използване на регламентирания дрегер в паметта му остава информация за проверката и отчетените стойности на алкохол в дъха. В нерегламентирания информацията не подлежи на последващ контрол.

Стандарт



Бойко готов да управлява и без патриотите

Бойко Борисов е готов да ръководи и кабинет на малцинството, ако "Патриотичният фронт" оттегли подкрепата си. "Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на държавата и хората. Всеки човек или партия има право да ревизира и да прави това, което счита за добре за себе си", заяви премиерът в отговор на въпрос, свързан с поведението на ПФ. Министър-председателят посъветва всички негови колеги от останалите партии да бъдат "по-тихи и по-мълчаливи" и да се опитат да запазят стабилността в държавата. И ги поздрави, че благодарение на наличието на кабинет и парламент ЕК одобри първата ни програма за следващия програмен период.

Монитор

За 55 секунди наши крадат джипове в Италия

Полицията в Милано задържа трима българи, които били специализирани в кражбата на луксозни и скъпи коли, и то за 55 секунди. Нашенците се спирали най-вече на мощни джипове. Префектурата в града засега отказва да съобщи имената на сънародниците ни, тъй като разследването продължавало. На нарочната пресконференция стана известно, че живеели в сателитния на Милано град Монца, както и тяхната възраст, ­ главатарят на групата бил на 43 години, а „асистентите" му ­ на 40 и 46 години.

Сега

Застрахователите са шокирани от исканията на болниците за доплащане

"Творчеството на лечебните заведения да прибират нерегламентирани пари в последните две години надмина възможностите да регулираме такива процеси", обяви Мими Виткова, председател на Асоциацията на дружествата за доброволно здравно осигуряване. Заради нормативни пропуски болници и медицински центрове събират сериозни суми за нелечебни услуги и за дейности и консумативи, които се плащат и от здравната каса. Светла Несторова, зам.-шеф на Асоциацията на застрахователите, описа ситуацията като "шок и ужас".