Добруджа изпраща годината без задължения, общината ще продължи да финансира клуба

Това стане ясно на днешното заседание на спортната комисия към общинския съвет, на което по покана на кмета Детелина Николова присъстваха председателят на УС на ФК Добруджа Валентин Василев и изпълнителният директор на клуба Светослав Петров.

Добруджа изпраща годината без задължения, общината ще продължи да финансира клуба

В залата бяха още фенове на отбора и досегашният треньор Светослав Тодоров, придружаван от играещия помощник треньор Николай Христозов, футболистите Иван Цачев, Николай Радомиров, Станимир Андонов и председателят на БФС - Добрич Иван Манолов.



90% от приходите на клуба идват от Община Добрич, а през тази година със свои средства помогнаха Светослав Тодоров и Светослав Петров, съобщи президентът на Добруджа Валентин Василев. Той е категоричен, че забавяне на заплатите няма и отборът се е разплатил с треньори и футболисти. Клубът най-вероятно ще завърши годината без никакви задължения или ако има такива, те ще са минимални - под 10 000 лева, обясни Василев. Той отбеляза, че в школата на Добруджа тренират 250 деца и въпреки ограничените средства, с които клубът разполага, през тази година са направени подобрения на терена и залата на стадиона. По-добре да сме фактор в Б група, отколкото последни в А, смята президентът на Добруджа.

За да съществува отборът в Б група са необходими 20 000 лева на месец само за мачовете и школата, без в тази сума да влизат парита за заплати, обясни на срещата изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров.

Кметът Детелина Николова призова за разбирателство между ръководството и Светослав Тодоров и похвали треньора за свършената работа. Тя отбеляза, че община Добрич ще продължи да подкрепя финансово клуба и през следващата година, но приоритет за Добруджа трябва да са детско-юношеската школа и базата, а не класиране на мъжкия отбор в А група.

Спортната комисия ще предложи в Управителния съвет на ФК Добруджа да влязат двама от феновете на отбора, съобщи председателят й Младен Матеев. Общината може да увеличи средствата за футболния клуб, когато ръководството му успее да осигури допълнително финансиране и от спонсори, каза още той.

Общинският съветник Йордан Йорданов предложи средствата, отпуснати от общината за Добруджа догодина, да бъдат в две отделни пера на бюджета - за школата и за представителния отбор.