Туристическа трудова борса се провежда днес в Добрич

Туристическият бранш набира днес в Добрич персонал за предстоящия сезон. Стотици желаещи да работят в сферата на хотелиерството и ресторантьорството посетиха борсата, която се провежда във фоайето на Висше училище Международен Колеж - Добрич.

Туристическа трудова борса се провежда днес в Добрич

Рекорден брой фирми - 30, участват тази година в борсата. Персонал набират обекти в Албена, Кранево, Балчик, Златни Пясъци, Слънчев бряг и Обзор. Освен морските курорти, свои щандове на борсата имат и хотели и ресторанти от Велинград и Добрич. Новост тази година е EURES щанда, на който добричлии могат да се информират за свободните работни позиции в ЕС.

 

Специализараната туристическа трудова борса се организира от Агенцията по заетостта и Бюро по труда - Добрич. Борсата бе открита в 10 часа при огромен интерес от страна на гражданите. Няколкостотин добричлии посетиха щандовете още при старта на борсата. На нея се подбира персонал за всички поцизии в областта на туризма - управители, бармани, сервитьори, кухненски работници, администратори, камериерки и др.