Филмът "Вчера" впечатли учениците в езикова

ЕГ "Гео Милев" - Добрич се включи в инициативата на президента Росен Плевнелиев "25 години свободна България".

Филмът "Вчера" впечатли учениците в езикова



С голям интерес преминава прожекцията на култовия български филма "Вчера" в ЕГ "Гео Милев" - Добрич. Оказа се, че повечето десетокласниците и единадесетокласниците не са гледали филма на своите родители.


Учителите споделиха, че са изненадани, че "Вчера" въздейства, както някога и се приема като провокация и равносметка. Ключови реплики от филма вече се възпроизвеждат по коридорите на гимназията.


Краят на 60-те години на XX век Дана (София Кузева), дъщеря на дипломат в Лондон, се завръща в България и е настанена в пансион на езикова гимназия, в която учат деца на висши партийни функционери. Иван (Христо Шопов) е син на човек от върхушката, прощават му се и по-сериозни провинения. Докато Ростислав (Георги Стайков) е приет в училището само заради способностите си... Дана, Марина, идеологията, униформите, любовта, смъртта и приятелството – ни карат да си мислим, че „утре” е неизвестност във всяко ограничено и тоталитарно общество.


Прожекциите се организират от учителя по философия – Румяна Никова и Дияна Боева – преподавател по български език и литература.