Отвори врати Центърът за социални услуги в село Коларци

Той е първият от общо три центъра, които Община Тервел изгражда, чрез проекти по Програма за развитие на селските райони

Отвори врати Центърът за социални услуги в село Коларци

Вчера беше открит новоизграденият център за социални услуги в Коларци. В него има обзаведена и оборудвана кухня-майка, лекарски кабинети и помещения за ползване на интернет и занимания по интереси. В кухнята ще се приготвя храна за учениците, които учат в местното ОУ „Д-р Петър Берон” за детската градина в селото и за 50 възрастни и самотно живеещи хора от селата Коларци, Балик, Сърнец, Оногур и Ангеларий, които ще ползват домашен социален патронаж.





В момента в село Нова Камена се изгражда център за социални услуги, напълно идентичен с този в Коларци. Предстои подписването на договор с изпълнител на строителство, който ще изпълни центъра за социални услуги в Поп Груево.

Днешният нов център се изгради в рушащата се сграда на бившата селска здравна служба. Общият размер на инвестициите в центъра в Коларци е 165 000 лв. В него ще работят 6 души.

Кметът на Тервел Живко Георгиев откри центъра в присъствието на зам.-областният управител Йордан Йорданов, д-р Розалина Брайкова – директор на Областна Дирекция „Безопасност на храните”, Калоян Енчев – председател на Общински съвет Тервел и др.

Зам.-кметът Диана Илиева представи всички проекти на Община Тервел, финансирани чрез Местната инициативна група.