Крадец на мобилни телефони остава в ареста

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 45-годишния Цветан Д. Хр., живеещ в с. Карапелит, мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 31.03.2011 г. в гр. Балчик с щанга е разбил катинар и прозорец на заложна къща и извършил кражба на 11 броя мобилни телефони.

Крадец на мобилни телефони остава в ареста

Деянието е извършено в условията на повторност, тъй като е в срока на изтърпяване на влязла в сила миналата година присъда на Цветан.

 

Той има основно образование, женен е, безработен, осъждан.

На 01.04.2011 г. Районен съд – Балчик, е наложил на Цветан Хр. най-тежката мярка за неотклонение. Той обжалва определението на първоинстанционния съд.

 

В съдебната зала днес 45-годишният поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Адвокатът му посочи, че той има постоянен адрес в с. Карапелит и няма опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Окръжен съд – Добрич, потвърди акта на Районен съд – Балчик, след като прецени, че е налице обосновано предположение, че Цветан Хр. е автор на деянието. То е тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода за срок над 5 години. Престъплението е извършено при условията на повторност, което обосновава опасността лицето да се укрие или да извърши друго деяние.

Определението на Окръжен съд – Добрич не подлежи на обжалване и протест.