2000 бебета изоставени за година; Зоополиция напролет

Преглед на печата: 38 неизвинени отсъствия на депутатите за 16 заседания

2000 бебета изоставени за година; Зоополиция напролет

24 часа

38 неизвинени отсъствия на депутатите за 16 заседания

38 неизвинени отсъствия имат депутатите за първите 16 заседания от началото на мандата на 43-ото народно събрание на 27 октомври до края на ноември миналата година. Това става ясно от публикуваната статистика на парламентарния сайт.

Първите трима, които са се скатали от работа без основателна причина още на третото пленарно заседание на 30 октомври, са независимият вече Велизар Енчев, който по това време все още бе част от Патриотичния фронт, Димитър Танев от реформаторите и Мустафа Карадайъ от ДПС.

Стандарт

Зоополиция напролет

Зоополиция ще следи за насилието над животни. Звеното във вътрешното министерство ще бъде създадено с промяна в закона за МВР през пролетта, научи "Стандарт". Идеята е на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев. Тя е била обсъдена с вътрешния министър Веселин Вучков и заместника му Красимир Ципов. "Оказа се, че в 90% от държавите в Европа има такава полицейска структура и с екипа ми разгледахме голяма част от законодателството", обясни Радев.

Монитор

2000 бебета захвърлени за година

Близо 2000 бебета са били изоставени от родителите си през изминалата година у нас. Стряскащата статистика изнесе вчера зам.-министърът на младежта и спорта и бивш директор на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов. Той уточни, че сред основните причини за това са проблемите в образованието на родителите, ранното им отпадане от училище и браковете между непълнолетни. Бедността и нежеланата бременност също често били мотив за отказване от рожбата.