Републикански шампион на чук извади кръста в Балчик за втора поредна година

21 мъже се осмелиха да скочат за богоявленския кръст в морските води в Балчик.

Републикански шампион на чук извади кръста в Балчик за втора поредна година

При режещ северен вятър, -2 градуса температура на въздуха и 4,5 на водата традицията да се скача в морето за здраве бе спазена и тази година.


Пръв до кръста, хвърлен от отец Георги, бе 23-годишният Здравко Димитров. Той получи благословията на църковните служители и бе поздравен от кмета Николай Ангелов, който му връчи и награда от 200 лева. Здравко скача не за пръв път за кръста, като през миналата година отново бе най-бърз.

Той е студент в Националната спортна академия, възпитаник на треньора Андриан Андреев от СКЛА "Черно море 2005" - Балчик, многократен републикански шампион и рекордьор в дисциплината хвърляне на чук. Най-бързият сред плувците сподели, че здравето го е споходило през цялата изминала година, а за новата си пожела и късмет.

Най-възрастен сред хвърлилите се в морето край Балчик днес бе Ангел Ангелов - на 54 г., а най-млад - Живко Господинов - на 16 г.


По традиция Йордановден в Балчик е едно от най-масово посещаваните събития. Близо хилядата зрители край Морска гара днес бяха поръсени със светена вода за здраве.