Германски град е залят от проститутки от България

Британският вестник "Индипендънт" публикува статия, в която става дума за проституцията в западногерманския град Дортмунд. В текста се съобщава, че огромна част от упражняващите най-древната професия там са жени от България.

Германски град е залят от проститутки от България

 Според вестника причината се дължи на това, че в Дортмунд преди няколко години бе обособена зона, намираща се на улица "Рaвенсбургерщрасе", в която свободно се предлагаха сексуални услуги по подобие на "Червените фенери" в Амстердам. Така жриците на любовта попаднаха под контрола на властите. До 2007 г. се считаше, че този модел работи, но тази седмица в общинския съвет на града са постъпили множество оплаквания от тази дейност.
 


Майки са се оплакали, че ги е страх да разхождат децата си из града. Проблемът според местните власти е, че след 2007 г., когато България и Румъния се присъединиха към ЕС, в Дортмунд са дошли огромен брой проституиращи от тези страни, заедно със своите сутеньори, които обикновено са част от престъпни групировки.
 

От общината в Дортмунд съобщават също така, че от 700 регистрирани проститутки в града по-голямата част са от България, като най-често те живеят при много тежки условия на живот.
 

"Трябва да изпратим послание на България, че нещата в Дортмунд са се променили.", заявява Улрих Сиро, кметът на Дортмунд, цитиран в статията на "Индипендънт".