Уникална изложба откри в Добрич Гълъбина Славова

Уникални за света картини бяха изложени днес в Добрич. Изложбата на Гълъбина Славова се реализира с подкрепата на нашата медия. Една от картините бе закупена благотворително още на откриването, със средствата ще се помогне на малката Алекс.

Уникална изложба откри в Добрич Гълъбина Славова

Първата изложба на талантливата млада художничка Гълъбина Славова в родния й Добрич бе открита днес. След като през март картините бяха изложени във Френския културен институт в София, сега те могат да бъдат видяни и в нашия град.

 

Домакин на изложбата е Висше Училище Международен Колеж - Добрич. Организатор и инициатор на това събитие е Добрич онлайн. Нашата медия подкрепи желанието на художничката да представи творчеството си и в родния й Добрич.

 

Картините на Гълъбина се натрадиционни, единствени по идея не само у нас, но и въобще в света. Нестандартното е, че всички 12 картини, включени в експозицията, са рисувани върху черупки от яйца. Идеята е уникална за изобразителното изкуство, тъй като досега черупките никога не са били използвани за създаване на платно. В една от творбите е използван и ориз. Първата картина Гълъбина рисува преди 3 години. Идеята се ражда спонтанно, но се оказва много добра. Залепването на черупките за да се създаде платното отнема много време, но ефектът на картините е много въздействащ и впечатляващ.

 

Зам. кметът на Община Добрич Камелия Койчева, ректорът на ВУМК доц. Тодор Радев, първият учител по рисуване на художничката Тодор Балев, много приятели и роднини на Гълъбина и ценители на изкуството уважиха откриването на  изложбата ”Моята живопис върху черупки”. 

 

Гълъбина Славова обяви благотворително за продажба една от картините в подкрепа на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка". Григор Алексиев - управител на "АЗА Шеле" и член на Ротари клуб - Добрич, закупи платното за 600 лева. Сумата ще бъде дарена от художничката за лечението в клиника в Израел на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която е болна от  Детска церебрална парализа и Епилепсия.

 

Припомняме, че Гълъбина Славова е свързана с изобразителното изкуство от съвсем мала. Още на 7 години тръгва на уроци по рисуване при Тодор Балев, който я запалва по това изкусвто и спомага да изгради свой собствн стил на рисуване. Тя завършва средното си образование в СОУ „Дора Габе” – Добрич с профил „Изобразително изкуство”, а висшето във ВСУ „Любен Каравелов” със специалност Строителство на Сгради и Съоръжения. В момента Гълъбина работи като гримьор в ТВ 7. Всички добричлии могат да разгледат уникалните картини във фоайето на ВУМК - Добрич.

 

Първият учител на Гълъбина Тодор Балев бе гост на откриването на изложбатаПървият учител на Гълъбина Тодор Балев бе гост на откриването на изложбата 

 

Изложбата включва 12 картиниИзложбата включва 12 картини 

 

Уникалните картини могат да бъдат видяни във ВУМКУникалните картини могат да бъдат видяни във ВУМК 

 

Много гости и медии посетиха откриването на изложбатаМного гости и медии посетиха откриването на изложбата 

 

Събитието бе организирано от сайтът Добрич онлайнСъбитието бе организирано от сайта Добрич онлайн 

 

Зам. кметът Камелия Койчева бе специален гост на изложбатаЗам. кметът Камелия Койчева бе специален гост на изложбата 

 

Ректорът на ВУМК доц. Тодор Радев пожала картините да стигнат до ЛувъраРекторът на ВУМК доц. Тодор Радев пожала картините да стигнат до Лувъра 

 

Тодор Балев е запалил Гълъбина по рисуванетоТодор Балев е запалил Гълъбина по рисуването 

 

Изложбата може да бъда видяна във ВУМКИзложбата е първа за художничката в родния й Добрич

 

Гълъбина Славова представи уникални за света картиниГълъбина Славова представи уникални за света картини