Златни добруджански момчета!

Поредната златна страница в своята история записа Хандбален клуб Добруджа. 15-годишните юноши, водени от треньора Светослав Божков, спечелиха Купата на България.

Златни добруджански момчета!

Финалите на Купа България се играха в зала "Русалка" в Добрич. Домакините с лекота завършиха на първо място в предварителната си група след победи над Локомотив (Варна) и Фрегата (Бургас).

 

След това юношите до 15 години на Добруджа разбиха на 1/2-финалите съседите от Каварна.

 

В решителния мач за трофея добричлии очаквано срещнаха големия фаворит Черно море. Варненският тим разполага с най-успешната школа по хандбал в страната през последните години и привлича в нея играчи не само от морската столица, но и таланти от цялата страна. 

 

Добруджанци обаче разбиха на пух и прах очакванията на черноморци за предрешен финал. След равностойно първо полувреме преднината на гостите от Варна бе 1 гол. След почивката добричките юноши показаха пълния си потенциал и с бурната подкрепа на над 100 зрители в зала "Русалка" обърнаха развоя на срещата в своя полза. Авансът на домакините достигна до 4 гола, но юношите на Черно море до последно се бореха за победата в мача. В крайна сметка след много силна и задружна игра Добруджа удържа победата с 25:24 и заслужено вдигна Купата на България при 15-годишните.

 Успехът се дължи в много голяма степен на работата на треньора Светослав Божков, който е научил състезателите си да играят силен хандбал, а освен това е успял да изгради в отбора дух на победители.

 

С това за пореден път ХК Добруджа доказа, че е отбор номер 1 на Добрич както при мъжете, така и при подрастващите. Освен това се видя, че от школата на клуба съвсем скоро ще може да се разчита на много талантливити хандбалисти в представителния отбор.

 

Златко Василев от Добруджа бе избран за най-добрият хандбалист на турнираЗлатко Василев от Добруджа бе избран за най-добрият хандбалист на турнира

 

Победата на Черно море бе много сладка за младите добруджанциПобедата над Черно море бе много сладка за младите добруджанци

 

Купата бе връчена от президента на Добруджа Георги АндреевКупата бе връчена от президента на Добруджа Георги Андреев 

 

Добруджанци заслужено се окичиха със златните медалиДобруджанци заслужено се окичиха със златните медали 

 

Треньорът Светослав Божков изведе Добруджа до първото мястоТреньорът Светослав Божков изведе Добруджа до първото място