Община Добрич организира традиционния базар за продажба на мартеници

От 12 февруари до 3 март тази година на площад „Свобода”, по бул. „25 септември”– пешеходна зона, ул. „Хр. Ботев“ и пл. „Стария орех“ ще се проведе традиционният базар за продажба на мартеници.

Община Добрич организира традиционния базар за продажба на мартеници

Предвидени са повече от 100 места, всяко по 1.5 кв. м, разположени по схема, утвърдена от гл. архитект. Таксата за ползване на общинско място е като миналогодишната - по 1 лв. за квадратен метър на ден за централна градска част и по 80 ст. извън центъра.



Миналата година търговци и производители на мартеници проявиха небивал интерес към базара и местата, които общината беше отредила бяха увеличени от 100 на 160.

Задължително условие за участниците на територията на площад „Свобода”, по бул. „25 септември”– пешеходна зона вече четвърта година е да представят стоката си чрез собствени нестационарни съоръжения с унифициран дизайн, одобрен от гл. архитект.

Желаещите да участват следва да подадат заявление по образец в Центъра за услуги и информация от 3-ти февруари по ред, определен в регламента за провеждане на базара.