Проведе се първото заседание на Областната комисия за развитие на младежта и спорта

Под председателството на заместник областния управител на Добрич Йордан Йорданов днес се проведе първото заседание на Областната комисия за развитие на младежта и спорта.

Проведе се първото заседание на Областната комисия за развитие на младежта и спорта

В него участваха представители на общините в региона, Общински младежки център "Захари Стоянов", спортното училище, Регионалната служба по заетост и Регионалния инспекторат по образование. Стана ясно, че задържането на младите хора е основно предизвикателство както за по-малките общини, така и за областния център Добрич.



Оказа се, че рекордьор в областта по отделени средства за спорт е Община Балчик, която е заложила в бюджета за тази година 2 600 000 лева. В тази сума влизат и средствата за довършването на мащабния ремонт на стадиона в белия град.

Областта е на водещо място в страната по спортни постижения, а при нас работят едни от най-добрите специалисти по спортна подготовка, отбеляза директорът на Спортното училище в Добрич Николай Дяков. Той предложи изготвянето на областен годишен спортен калнедар, с цел синхронизиране и популяризиране на мероприятията.

Заместник областният управител Йордан Йорданов обеща на общините пълно съдействие от Областна управа за дейностите им, свързани с младежта и спорта. Той съобщи, че Областна администрация - Добрич ще влезе в контакт с отделните спортни федерации в страната.

Следващото заседание на комисията ще се проведе, след като общините приемат своя бюджет и годишния си план за младежта и спорта.