Възпитаничка на Нюйоркската Филмова Академия ще предаде опита си от Холивуд в родния си Добрич

Американска филмова школа за актьорско майсторство организира в Добрич Мариета Милева.

Възпитаничка на Нюйоркската Филмова Академия ще предаде опита си от Холивуд в родния си Добрич

Мариета Милева е от Добрич, на 21 години, завършила е Нюйоркската Филмова Академия в Лос Анджелис.



През февруари тя ще проведе курс по актьорско майсторство в родния си град.

На пресконференция тази събота, 31 януари, от 14.00 часа в Арт-център "Палитра" (над ЦКБ) Мариета Милева ще представи подробно семинара пред всички заинтересовани граждани.

Тогава ще започне и записването, като вече има много желаещи.

Самият семинар ще се проведе в 3 поредни уикенда на февруари. На него ще бъдат обяснени техниките на игра в киното.

Семинарът е подходящ не само за бъдещи киноактьори, но и за всеки, който иска да отвори съзнанието си към нещо по-различно и интересно, смята Мариета и допълва, че наученото след това може да се приложи както пред камерата, така също и в живота. Тя цитира своя пропадавател, известния актьор от 70-те и 80-те Кристофър Кас, който казвал на своите студенти: Не забравяйте, че животът е актьорско майсторство и актьорското майсторсто е животът, такъв какъвто е.

Всеки човек има потенциал да бъде актьор, всичко може да се научи, смята Мариета. Тя поясни, че няма възрастови ограничения за записване в курса, но е желателно участниците да са над детска възраст. Таван обаче категорично няма, като Мариета отбеляза, че е имала състудент на 46 години, който е бил брилянтен актьор, въпреки че до тогава не се занимавал с това.

Мечтата й за голямото кино се ражда преди 10 години, когата е в 5 клас. Започва да търси информация в интернет и научава за Нюйоркската Филмова Академия. През 2010 година посещава фестивал на Академията в Истанбул, а 2 години след това вече е студентка в Лос Анджелис.

Обожавам Лос Анджелис, това е мястото, където искам да остана завинаги, споделя Мариета.

В продължение на 2 години се обучава при доказани специалисти като Сюзън Кент - съосновател на Комедийния театър в Лос Анджелис, Антъни Калдарела - един от личните треньори по актьорско майсторство на Анджелина Джоли и много други.


След завършване на университета Мариета получава едногодишна виза, даваща й правото да работи единствено в киното. И тя се възползва максимално от тази възможност. Снима се в един от епизодите на хитовия сериал "Легенди", чийто нов сезон скоро ще гледаме и в България. Участва в късометражния филм "Пари за мляко" - за живота на майка на две деца, която е стрптийзьорка, за да може да ги изхрани. През следващия месец по кината в САЩ, Канада и Южна Америка тръгва филм, в който Мариета Милева играе главната женска роля. "Проектът на Антъни Коен" разказва за трафика на жени в Мексико и Източна Европа. Любопитното е, че миловидната и лъчезарна Мариета влиза в ролята на жена, организираща този трафик.


Любимият й режисьор е Тим Бъртън. С голямо удоволствие бих участвала в негов филм, споделя Мариета.

Сред актрисите за нея номер 1 е Мерил Стрийп.

Идолът й сред актьорите е Джони Деп. Харесва много още Матю Макконъхи и Джаред Лето.

Мечтите ми в киното са безкрайни, казва Мариета. Възможностите на човек са неограничени, ако има кураж, смята тя. Много съм благодарна на моите родители, че са ме възпитали да бъда безстрашна и смела, и да преследвам това, което искам - родителите ми са най-голямата ми опора и двигател, разкрива актрисата.