Енерго-Про не праща на абонатите сметки за тока; Хитри баби ловят телефонни измамници

Наши евродепутати искат мед, сирене и мляко в училищата; ЕС променя шенгенските правила заради терористите

Енерго-Про не праща на абонатите сметки за тока; Хитри баби ловят телефонни измамници

24 часа


Наши евродепутати искат мед, сирене и мляко в училищата

Евродепутатите Мария Габриел и Владимир Уручев от ГЕРБ се обявиха в подкрепа на консумацията в българските училища на традиционните мед, кисело мляко и сирене.

Във връзка с преразглеждането в Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП на двете европейски схеми за предлагане на плодове, зеленчуци и мляко в учебните заведения, ръководителят на българската делегация в ЕНП Мария Габриел и Владимир Уручев от Групата на ГЕРБ/ЕНП внесоха предложения, с които се цели включване на някои традиционни за България продукти с доказан положителен ефект върху здравето на децата

Труд

Хитри баби ловят телефонни измамници

Трима пенсионери от Ломско разпознаха изпечени измамници, маскирали се по телефона на доктори и бизнесмени, и ги предадоха на полицията. Все по-често апашите, които от години мамят баби и дядовци, удрят на камък, похвалиха се униформените.

Стандарт

"Енерго-Про" не праща на абонатите сметки за тока

Клиентите на "Енерго-Про мрежи" АД и "Енерго-Про продажби" АД нямат навременна информация за консумирана енергия. Това е една от констатациите от проверката, извършена от експерти на Министерството на енергетиката (МЕ) по заповед на министър Теменужка Петкова след сигнали от клиенти за получени двойни фактури. Потребителите на ток в Североизточна България не са защитени от получаване на две фактури за месец с еднакъв падеж и този метод на работа с клиенти не отговаря на изискванията на Директива 2012/27/ЕС, категорични са от МЕ.

Монитор

Държавата застрахова съкровищата си

Държавата да застрахова своите съкровища и културни ценности, които пътуват за изложби зад граница. Такова предложение направил на последното заседание на Министерския съвет финансовият министър Владислав Горанов.

Повод за неговата идея е излагането за пръв път на български съкровища в Лувъра в Париж.

Сега

ЕС променя шенгенските правила заради терористите

Страните - членки на ЕС, обмислят "целенасочена промяна в шенгенските правила, която ще позволи системни проверки на всички използвани база данни, за да се открият и предотвратят подозрителни движения, предимно на чуждестранни терористи". Това става ясно от проектодокумент, подготвен за одобрение от евролидерите на Европейския съвет, който ще се състои в края на другата седмица, и цитиран от електронното издание "ИЮ Обзървър".