Отменя се грипната епидемия в област Добрич

Със заповед на директора на РЗИ - Добрич, от днес са отменени ограничителните мерки в лечебните, здравни и детски заведения на територията на Област Добрич

Отменя се грипната епидемия в област Добрич

На 06.02.2015г. е проведено заседание на Регионален оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) с цел анализ на епидемичната ситуация в областта. Регистрирано е намаляване интензивността на епидемичния процес.



В последната седмица – от 2-ри до 8-ми февруари, броят на заболелите е 98 , т.е. малко над 110 души на 10 000. Регистриран е спад на заболеваемостта във всички възрастови групи.

Продължава обобщаването и изпращането на седмична информация от лечебните заведения за болнична помощ за хоспитализирани от ОРЗ, грип и усложнения след преболедуване до второ нареждане; строго спазване  на алгоритмите за поведение в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ при случай, съмнителен за грип; провеждане на ежедневно наблюдение и контрол на здравословното състояние на децата от медицинските специалисти в детските заведения, съгласно нормативната уредба.