Представят новата книга на акад. Георги Марков в Добрич

В годината на отбелязването на 70 години от края на Втората световна война по покана на Община град Добрич гост на града ще бъде акад. Георги Марков.

Представят новата книга на акад. Георги Марков в Добрич

След представянето на "Друга история на най-голямата война", книга първа "Разгарянето на пожара", сега ще бъде представена и втората книга - "Светът в пламъци".



Премиерата на "Светът в пламъци" ще бъде на 18 февруари (сряда) от  17.00 часа в Галерия "Георги Петров" в Луксор сити център.

Книгата е издадена от издателство "Захарий Стоянов". Представянето ще направи Иван Гранитски – директор на издателството.

Творбата на историка представя една различна гледна точка към Втората световна война, която за първи път е артикулирана не исторически, а художествено от Кърт Вонегът още през 1969 година в книгата "Кланица номер 5", която описва бомбардировката над Дрезден и поставя под въпрос моралния ореол на победителите във Втората световна война.

Доколко книгата на акад. Марков систематизира и други провинения на лидерите на победилите страни в най-големия конфликт на 20 век гостите на премиерата ще могат да научат, ако присъстват на събитието. Входът е свободен.