Юнайтед и Барса продължават на 1/2-финалите в Шампионската лига, Бербо не играе

Манчестър Юнайтед и Барселона си осигуриха участие на 1/2 - финалите на Шампионската лига, след като в снощните реванши от 1/4 - финалната фаза на турнира, „червените дяволи” (без Бербатов в състава си) победиха с 2:1 Челси на „Олд Трафорд”(общ резултат 3:1), а каталунците, които бяха победили като домакини Шахтьор(Донецк) с 5:1 изиграха в тренировъчно темпо мача в Украйна и все пак победиха с 1:0.

Юнайтед и Барса продължават на 1/2-финалите в Шампионската лига, Бербо не играе

Далеч по–интересният от двата мача бе между двата английски отбора, като независимо от преднината си от гостуването в Лондон, възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън и за момент не подцениха съперника и с голове на Ернандес в 43–та и Парк в 78–та минута се поздравиха с успеха. За Челси Дрогба се разписа в 77–та, като африканецът за пореден път показа, че е в много по – добра форма от колегата си в атаката – Фернандо Торес, когото именно замени на полувремето. Така Юнайтед ще срещне в предпоследната фаза на турнира победителят от двойката Интер–Шалке (2:5 в първия мач).



От своя страна Барселона на ходом победи обезверения Шахтьор с 1:0, след като разби украинците на „Ноу Камп” с 5:1, като единственият момент, който може да се отбележи е 48–ят гол за сезона на Лионел Меси, който продължава да изумява всеки мач. Така „блаугранас” очакват на полуфинала Реал Мадрид, който днес излиза като гост на лондонския Тотнъм, след победа с 4:0 в испанската столица и ако играчите на Моуриньо не сътворят чутовна глупост, футболна Европа ще гледа испанската класика 4 пъти за 25 дни – 1 път в Примера, 1 път във финалът за Купата на Краля и в полуфинали сблъсъци от най – комерсиалният футболен турнир.