"Глас народен" със своя листа и кандидат за кмет на Добрич

Светльо Витков: Добричката организация е стабилна и се развива добре, доволен съм от резултатите тук

"Глас народен" със своя листа и кандидат за кмет на Добрич

Местните избори ще се проведат през есента, но ПП "Глас народен" вече започна своята подготовка в Добрич. Тази вечер председателят на партията Светослав Витков се срещна с членове и симпатизанти от нашия град в клуб "The Maze".


Местните структури сами ще определят и подредят листите си, заяви той в интервю за Добрич Онлайн. На местно ниво хората най-добре знаят кой какъв и защо такъв е, обясни Светльо Витков. При нас битката е истинска, затова 1 или 2 места в Общински съвет - Добрич ще бъдат успешен резултат, смята лидерът на "Глас народен".

Партията ще издигне и свой кандидат за кмет на града, съобщи представителят на партията за Добрич Ангел Ангелов. Много са проблемите на Добрич, заяви местният лидер на "Глас народен". Като пример той даде наводненията, безработицата, ВиК авариите и разрушаването на работещи неща като "Тролейбусен транспорт". Ангел Ангелов заяви, че местната структура е твърдо против добива на шистов газ в Добруджа и против база на НАТО в Шабла.

И докато в Община град Добрич участието на "Глас народен" на местните избори е сигурно, то в останалите 7 общини на областта не е. То зависи от намирането на подходящите хора, защото в тях партията още няма изградени структури. Ние работим на принципа "не на всяка цена" - търсим само хора, които са чисти политически и като личности, които не искат да участват в управлението с цел лично облагодетелстване, а за да помогнат на обществото, обясни Светльо Витков. Част от битката на "Глас народен" е да активира хората, които не искат да участват в политиката, защото в страната има много свестни и кадърни хора, заяви председателят на "Глас народен".

Той заяви, че е доволен от постиганите от партията изборни резултати в Добрич. Местната организация на "Глас народен" е стабилна и се развива добре, отбеляза Светльо Витков.

Като непарламентарнопредставена партия "Глас народен" няма законодателни права, но има възможност за инициативи и предложения. Едно от тях вече намира подкрепа от Министерство на културата. "Глас народен" инициира намалението на ДДС за книги и премахването на този данък за учебниците. Макар и трудно, след продължителна борба идеята вече получава одобрение. Ако предложението на "Глас народен" се реализира, книгите и учебниците ще поевтинеят. Едно общество може да бъде променено само чрез образование и култура, обясни какъв ще бъде ефектът от това Светльо Витков.