Духовият оркестър със самостоятелен концерт в навечерието на 3 март

В навечерието на празничните дни в началото на март, Община Добрич организира за гражданите и гостите на града самостоятелен концерт на Духов оркестър – Добрич под диригентството на Стоян Монов. Събитието ще се състои на 27 февруари /петък/ от 18.00 ч. в Концертна зала „Добрич“ /Органова зала/.

Духовият оркестър със самостоятелен концерт в навечерието на 3 март

Солисти ще бъдат Росица Бояджиева – флейта, Красимир Костадинов – тенор саксофон и Петьо Бобев – кларинет. За любителите на духовата музика оркестърът ще представи интересна и разнообразна програма. Неведнъж сме се убеждавали в богатия му репертоар, който включва различни музикални стилове и форми. На това разнообразие ще имаме възможност да се насладим и на предстоящия концерт, входът на който е свободен.

Духов оркестър – Добрич е наследник на богати музикални традиции, датиращи в нашия град още в началото на ХХ век. Старите документи доказват, че духов оркестър с професионален характер в града е създаден в далечната 1902 г. под ръководството на капелмайстора Марин Чакъров. Оттогава до днес Духовият  оркестър си остава една от емблемите на града и част от неговата атмосфера.



На предстоящия му концерт ще чуете: Химн на Духов оркестър град Добрич – Владимир Джамбазов; Един завет – Г. Шагунов; Концертино за кларинет и оркестър – Карл Мария фон Вебер; Тарантела за флейта и кларинет – Камий Сен-Санс; Веселите музиканти – Роб Арес; Къщата на изгряващото слънце – Ернест Майо; Когато светците маршируват; Нонстоп рокендрол – Джими Кнайт; Y.M.C.A – аранжимент Пламен Петров; Добруджански опас и "О, Добруджански край".