Добрич почете паметта на свидните си жертви от влака - убиец

Архиерейският наместник иконом Иван Дойчев отслужи панихида в памет на жертвите във влака София – Кардам, днес в храм „Свети Георги”.

Добрич почете паметта на свидните си жертви от влака - убиец



Освен близките на трагично загиналите, присъстваха и много граждани. На този ден се навършват точно седем години от зловещата нощ на 28 февруари 2008 година, когато в огнената стихия на влака София-Кардам загинаха девет души, от които петима добруджанци.


По това време всяка година Добрич почита паметта на своите съграждани, които не можаха да стигнат до домовете си. Кметът на Добрич Детелина Николова, която преди дни призовава добричлии да запалят свещ в памет на нелепо загиналите ни съграждани Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев и Калчо Стефанов, също присъства на панихидата.


"Да пазим паметта им, за да може тези, които са живи да не допускат да се повтарят такива събития", заяви тя. Майката на Валерия - Софка Дойнова благодари на кмета за организираната панихида и заяви, че Добрич единствено продължава да почита паметта им, въпреки, че загиналите във влака са девет души.