Орисаха последното бебе за 2014 година и първото за 2015 година в община Ген. Тошево

Последното родено бебе за 2014 година в община Генерал Тошево и първото за 2015 година бяха поздравени днес от ресорния зам. - кмет на Община Генерал Тошево Георги Георгиев и служители на Общинска администрация.

Орисаха последното бебе за 2014 година и първото за 2015 година в община Ген. Тошево

И двете новородени деца бяха посетени от зам. – кмета и неговия екип, съответно в с. Кардам и с. Василево, където в присъствието на  техните семейства бяха поздравени и дарени с подаръци и мартеници за здраве. Наред с това, родителите им получиха и парични суми от Община Генерал Тошево. Както повелява традицията, момичета от Общински младежки съвет Генерал Тошево, облечени като орисници, орисаха двете кърмачета, като има пожелаха да бъдат здрави, успели и горди, че са родени именно в България.




Последното бебе за 2014 година е от с. Кардам и се казва Полина Петрова Йорданова. Родена е на 30 декември.    


Първото бебе, родено за 2015 в община Генерал Тошево, е Янко Стелиянов Стоянов от с. Василево. Роден е на 8 януари.   

Ежегодно общинското ръководство организира ритуал по орисване на първото и последното бебе за съответната година, чийто родители живеят в община Генерал Тошево. Инициативата има за цел да подкрепя семейните двойки и тези, които живеят на семейни начала, при създаването на нов живот и отглеждането на новородените.