Инициират местен референдум в Добричко относно фракинга

По предложение на областния председател на АБВ Милко Пенчев добричката структура на партията инициира провеждането на местен реферндум относно шистовия газ.

Инициират местен референдум в Добричко относно фракинга

Идеята е той да се проведе паралелно с вътрешнопартийния вот за национален лидер на 25 април. В организирания от АБВ референдум ще може да гласува всеки, които иска да изрази позицията си относно фракинга. Смятам, че въпросът трябва да бъде решен веднъж завинаги, защото Добрич е земеделски район, заяви Милко Пенчев. Той предлага въпросът за проучването и добива на шистов газ да бъде поставен още и в областите Шумен и Търговище.



Предложението на АБВ – Добрич за местен референдум ще бъде разгледано за одобрение от изпълнителния съвет на партията в сряда.

Поздравявам Милко Пенчев за това решение и отговорната позиция референдумът да се проведе през април, в по-спокойна обстановка, а не в предизборна, заяви Румен Петков - заместник председател на ПП АБВ. Резултатите от референдума ще представим на държавните институции, обясни той. Румен Петков отбеляза, че преди 3 месеца щатът Ню Йорк забрани добива на шистов газ с аргумента, че не е гарантирано здравето на хората.