ВУМК организира конкурс за най-интересен боклук

Висше Училище Международен колеж се присъедини с ентусиазъм към инициативата на БТВ - „Да изчистим България за един ден!”. Така на 16-ти април, събота, студентите от ВУМК ще се събират боклук в град Добрич и заедно с дома за деца, лишени от родителска грижа „Майчин дом” и вестник „Нова Добруджанска Трибуна” ще изчистят района около Летен театър и ще продължат в градски парк „Свети Георги”.

ВУМК организира конкурс за най-интересен боклук

За да си превърнат чистенето в приятно и забавно събитие, студентите решиха да организират и конкурс за „най-интересен боклук”. Всички студенти и ученици, които ще чистят на този ден, могат да снимат всякакви предмети, които намерят и да качват снимките на страницата на Фейсбук – „Да изчистим България за един ден!”. Снимката, която събере най-много гласове до неделя включително, ще бъде обявена за „най-интересна”, а собственикът й ще спечели поощрителна награда от ВУМК.



Студентите на висшето училище се надяват това събитие освен да бъде забавно за всички, да се превърне и в годишна практика, а жителите на град Добрич да се наслаждават на чисти улици и паркове.

 

Припомняме, че инициативата на БТВ – да се изчисти България за един ден – започна от София, с идеята до пролетта на 2012 година цяла България да бъде почистена. Студентският съвет на Висше училище, обаче, реши да се включи в инициативата още в самото начало.

 

„Идеята е да се съберем колкото е възможно повече ентусиасти, за да изразим гражданската си позиция,” заявиха представители на Студентски съвет на ВУМК.

 

Всички, които ще участват в почистването, трябва да са пред сградата на ВУМК не по-късно от 9:30 сутрина, като ще им бъдат осигурени ръкавици и чували.