Започват ремонт на стадиона и изграждане на нова спортна база в Шабла за 5 милиона и половина лева

На 30 март (понеделник) ще бъде направена първа копка по проект "Развитие на спорта в община Шабла – реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в гр. Шабла, община Шабла", финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.

Започват ремонт на стадиона и изграждане на нова спортна база в Шабла за 5 милиона и половина лева

Церемонията ще започне в 10.00 часа в община Шабла с подписване на договор за изпълнение на строително-монтажните работи. От 11.00 часа в района на стадиона ще бъде отслужена панихида от отец Павел – председател на Църковното настоятелство при храм "Свети Харалампи" - Шабла. В 11.30 часа там ще бъде направена първа копка.

Проектът се финансира по мярка "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програма за развитие на селските райони.



Стойността му е 5 539 842 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнението му е 4 месеца.

Основната цел на проекта е да подобри качеството на живот в общината посредством рехабилитация на наличната и изграждане на нова спортна инфраструктура.

Предвижда се изграждане на игрище за футбол, трибуни за зрители, игрище за минифутбол, игрище за волейбол и баскетбол, игрище за петанг, игрище за тенис, детска площадка, съблекални, паркинг, съоръжения за катерене, водна площ за водни спортове, фитнес на открито, както и цялостно благустрояване на района.