Песен на X-Factor от Добрич е новият музикален хит на България

Станимир Маринов, който миналата есен бе сред 16-те финалисти измежду хиляди участници от цялата страна в предаването, записа песен с бургазлиите Канди и Бъч. В "Кой - кого" има още едно добричко участие - Радостина Панчева е автор на припева.

Песен на X-Factor от Добрич е новият музикален хит на България



През последните два дни в интернет пространството рязко нашумя една песен, след публикуванетo й в сайта за видеосподеляне vbox7.com. Това е песента "Кой - кого" на бургазлиите Канди и Бъч, и талантливият ни съгражданин, бивш възпитаник на училището по изкуства в град Добрич „Св. Климент Охридски“ и Националната музикална академия в София – Станимир Маринов.

Съвместната колаборация между бургазлии и добричлия, буквално за по-малко от 12 часа, събра над 3000 гледания в интернет сайта и се изкачи до престижното 2-ро място в класацията “ТОП 40 Бг музика”.


Станимир Маринов, подвизаващ се под артистичния псевдоним Стан, е заложил на любимото си R&B звучене, което прави и песента по-свежа и различна от всичко чувано до момента. Вече повече от 10 години той активно се занимава с музика и пеене и достойно доказа големия си музикален потенциал в 3-тият сезон на музикалния формат „X-factor”, в който на раздяла, неговият ментор Мария Илиева го изпрати с думите, че е насреща за съвместно парче.

„Когато решихме, да направим нещо съвместно, изобщо не сме били с нагласата, че ще правим хит, а просто нещо ново“ -  сподели с намигване, създателят на видеото към песента, операторът Иван Бъчваров – Бъч, който се занимава с видеообработка и заснемане от 2009 година, и е бил организатор на конкурса „Бургас търси своя талант“, откъдето забелязва и явилия се там Канди Атанасов, за когото решава, че е подходящо допълнение към неговите идеи и проекти. Именно на Канди, който  се изявява и като текстописец, се дължат и  заслугите, за закачливата и забавна рап част в песента.

За мелодичната линия в припева, момчетата са предоставили възможността да се погрижи нашия X-factor Станимир, който пък, от своя страна, за различното звучене на текста му, казва: „Реших да се доверя на доказал се за мен през годините човек, за когото малко хора сме наясно, че има такъв потенциал, а именно на Радостина Панчева, също талантлив представител на нашия град.“


Радостина Панчева

На тонрежисьора Валери Владимиров пък са заслугите за миксирането и мастеринга на песента, поради което тя звучи толкова добре и се харесва въпреки премереността си, както сам споделя самия той.

Искрени благодарности отправят 3-те момчета към абсолютно всички, които се включиха в създаването на този музикален проект, без които, казват, той нямаше да бъде същия - танцьорите от The Scary Shadowzzz и мажоретките на ГПАЕ "Гео Милев" Бургас, на техните талантливи приятели Аника Митева, Иван Иванов, Теодора Илиева, Мария Колева и Стеф Вълева, както и на младият стилист Иво Костов - виновника всички те, да изглеждат толкова добре.