Добрич - най-добрият град за живеене на мечки (+снимки)

Добрич - най-добрият град за живеене на мечки (+снимки)
4-годишните братя Миладин и Костадин и тяхната приятелка Виктория от вчера са в Добрич. Те идват от Плевен и ще останат в нашия зоопарк около два месеца - докато тече ремонт в тяхното убежище в парк Кайлъка.


Само час след пристигането си в Добрич, мечките са хапнали, а Миладин се е изкъпал в езерото, което показва, че се чувстват добре в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Тук те направиха първите си стъпки на трева, тъй като жилището им в Плевен е пещера, а дворът им е скалист.Все още предпазлива към новите си съседи е 5-годишната Берна, която пристигна от Швейцария през юни 2013 година. Тя изпитва страх и все още не се усмелява да се приближи до оградата, която я разделя от Миладин, Костадин и Виктория, но проявява любопитство към тях и ги наблюдава отдалеч, надничайки скрита зад дърво.Берна


Добричлии могат да видят трите мечета в следващите около 2 месеца. Възможно е някой от мъжете да остане и след това, ако се харесат с Берна и решат да създадат семейство.Определено Добрич е най-добрият град за живеене на мечки в цяла България, заяви директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. Тя обясни, че са спазени всички изисквания за хуманно отношение към животните и мечките разполагат с всички екстри.Севдалина Венкова сподели, че през тази година Центърът за защита на природата и животните в Добрич може да има нови обитатели - водят се преговори със софийския зоопарк за размяна на щрауси срещу наш кон на Пржевалски.


Най-работлив от тримата гости е Миладин, която явно смята, че ще остане по-дълго и си подготвя хралупа:

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+