Лайънс клуб Добрич събра 25 500 лева на пролетния си благотворителен бал

Лайънс клуб Добрич събра 25 500 лева на пролетния си благотворителен бал, посветен на 12-ия рожден ден на организацията. За първи път бяха връчени призовете “златен лъв” в 3 категории. Тържестено бяха приети нови членове на клуба.

Лайънс клуб Добрич събра 25 500 лева на пролетния си благотворителен бал

На тържеството в ресторант България присъстваха около 250 души – членове, гости и приятели на Лайънс клуб Добрич. С тяхна помощ баха събрани 25 500 лв., които ще бъдат разпределени между основните приоритетни проекти на организацията и културните добрички формации, които взеха участие в благотворителния бал – хор Добрич, арт-център Палитра, Школата за спортни танци Фантастико и младата надежда на Добрич – цигуларят Лютфи Исмаил.


 

По проектът за профилактика на детското зрение, който се осъществява от няколко години, координаторът д-р Софка Берова съобщи, че са абхванати всички деца от областта на възраст от 3 до 6 г. Работата по него продължава с новопостъпващите от детските ясли и отиващите в предучилищни групи, т.е. мониторингът на детското зрение продължава на входа и на изхода на детската градина. Във връзка с проекта Майките на Лайънс, който ще встъпи във втората си година на изпълнение, д-р Евгения Георгиева – директор на дома за медико-социални грижи съобщи, че от обгрижените досега 24 деца от трима педагози, за чиято дейност средствата осигурява Лайънс, 16 вече са намерили своите родители. Незрящо момиченце, за което институциите са били обезверени, че ще бъде осиновено, е намерило свой дом в Лион, Франция.

 

Новоучредените награди Златен лъв бяха връчени според категорията им. За благодетел на лайънс-годината единодушно бе избран бизнесменът Енчо Малев. Призът за медия, отразявала най-добре работата на клуба отиде при в. Нова Добруджанска трибуна, а този за най-активна дейност и принос в лайънс-движението бе присъден на пастпрезидента на клуба Боряна Станчева. Статуетките са дело на друг добрички лъв – скулпторът Димитър Янков. Двама нови членове получиха сертификати и значки за принадлежност към организацията – д-р Евгения Георгиева и инж. Костадин Батанов.

 

Най-голям интерес в предметния търг предизвикаха реплика на меча на кан Кубрат и литография на Васил Левски с авторски текстове.