Народната певица Ивелина Колева за страстта към музиката и бъдещите си проекти

Ето какво сподели Ивелина Колева в интервю за Добрич Онлайн:

Народната певица Ивелина Колева за страстта към музиката и бъдещите си проекти



1. Разкажи на нашите читатели коя е Ивелина Колева
Като малка пеех в Центъра за работа с деца в родния ми Добрич. Завършила съм музикалното училище „Климент Охридски” гр. Добрич, но след това сметнах за добре да имам и друга специалност. Така се записах в Шуменският университет, от където получих магистърска степен – „Социална администрация в публичния сектор”.
Работила съм с много музиканти и оркестри. Пяла съм по сватби и заведения. Работих в Турция и Швейцария. Не съм спирала да пея. От 6-7 години съм изпълнител към музикална компания Пайнер. През 2014 г. издадох и първия си самостоятелен албум „С мерак, любов и песен”. В проекта има 14 песни, от които 12 са изцяло авторски. Включила съм песен и на Атанас Стоев („Канарите”), песен на Иво Моллов (Гугутката), Славчо Александров („Орк. Пловдив”).

2. Кога откри любовта си към фолклорната музика?
Слушам народна музика от малка. В нас това се слушаше. Имах касетки на всички добруджански оркестри и певици от нашия край, тогава нямаше CD. По-късно майка насочи мен и сестра ми да се развиваме именно в тази професия.

3. Имала ли си трудни моменти, в които си била на крачка да се откажеш от музиката?
Трудни моменти има не само в музиката, но и във всеки друг бранш. И аз съм имала такива, но никога не съм си и помисляла да се откажа. Напротив, от няколко години влагам средства в моите песни и съм доволна, че те се слушат, приемат, та дори се пеят от колеги. Този факт може само да ме радва.

4. Имаш ли приятели сред колегите изпълнители или по-скоро сте конкуренти?
Имам много приятели колеги. Поддържаме близки отношения – чуваме се редовно, обмисляме заедно нови проекти. Когато всеки следва пътя си, нещата се получават. Достатъчно различни сме като гласове, като стилове… радвам се, когато колега изпее хубава песен. Смятам, че чрез музикалният ефир аз и другите фолклорни изпълнители възпитаваме младите в любов към тази музика.


5. Кой е човекът, който стои неотлъчно зад теб, подкрепя те и ти дава сили да продължиш напред?
Семейството ми винаги е било до мен, подкрепяло ме е. Сестра ми винаги ми е била опора, пожелавам на всеки да има сестра, каквато аз имам. Тя е човек с голямо сърце. 


6. Имаш дъщеря. Откриваш ли в нея своята любов към фолклора и иска ли тя да върви по твоите стъпки?
Дъщеря ми Виктория е много музикална, но не се е ориентирала към фолклора. Предпочита поп и рок музика. Ходи на уроци по рок и поп пеене, пиано и балет. Слуша поп, но съм я чувала да пее и поп-фолк, не съм чула да пее фолклор. Тази материя изобщо не е лесна.

7. Разкажи ни за своите бъдещи музикални проекти
От излизането на албума ми досега имам вече 9 нови песни. Съвсем скоро с екипа на Планета ТВ ще заснемем една от тях. През летните месеци съм замислила да снимам нови песни и то в нашия Добруджански край. Нека покажем красотите на родното си място! И оттам насетне се надявам на чести срещи с почитателите на родната музика.