Британски студенти и преподаватели ще посетят български компании в Добрич и Варна

Британски студенти и преподаватели ще посетят български компании в Добрич и Варна
Група от 20 студенти, заедно със своите преподаватели идват в България на специално учебно пътуване, за да инспектират компании в Североизточна България, съобщават от Международния колеж.

Студентите идват от едно от най-големите висши училища във Великобритания - Университета Кардиф Метрополитан (Cardiff Met) по покана на Висше училище Международен колеж (ВУМК), дългогодишен академичен партньор на британският университет.

Британските студенти следват във Факултета по бизнес и мениджмънт на Cardiff Met и идват у нас с цел запознаване с българска бизнес среда, както и посещение на лекции във ВУМК, Добрич. Едноседмичната програма на младежите е изпълнена с лекции по маркетинг, стратегически мениджмънт, финанси, предприемачество и следобедни срещи с български компании.


Сред организациите, които ще бъдат посетени от студентите са Летище Варна, Макаронена Фабрика – Добрич (Савимекс), Голф комплекс в Балчик (Лайтхаус Голф и Спа Ризорт), Туроператорска компания (Е-Турс) и Албена АД. Срещите ще се осъществят с мениджмънта на компаниите. Студентите ще могат да се запознаят със структурата, пазарите и стратегиите на компаниите. Едноседмичната програма на студентите, която започва още в неделя (19 април) със спортен ден в к.к. Албена, ще включва и посещения на забележителностите в региона.

ВУМК и Университета Кардиф Метрополитан са дългогодишни академични партньори.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+