Момичета от Добрич представиха успешно бизнес идея в международен форум

Янина Донева от 9-ти клас и Михаела Михайлова от 11-ти клас на ЧПГПТ „Райко Цончев” се класираха на второ място в изложение на иновативни идеи за виртуалния пазар.

Момичета от Добрич представиха успешно бизнес идея в международен форум



То се проведе в град Херез де ла Фронтера, Испания, в рамките на заключителната част на международен двугодишен проект „Различни възможности за предприемачество”. В изложението участваха ученици от партньорските страни по проекта: България, Испания, Литва, Турция и Румъния.


Възпитаничките на частната гимназия „Райко Цончев“ промотираха чрез плакат иновативна идея за създаване на „умна чаша“ с дисплей, който показва съставките на питието, което съдържа. Така момичетата изразяват своето застъпничество за здравословен начин на живот. Постерът им получи заслуженото внимание на посетителите на научния панаир и ги нареди на второ място след домакините и организатори на събитието - Институт за средно специално образование «Ла Гранха» от Херез де ла Фронтера.


Около 30 ученици от ЧПГПТ „Райко Цончев” обменяха опит с връстници от държавите – партньори в проекта, в рамките на 2 години. Целта е да доразвият практическият си английски език, да се социализират по-лесно и да споделят свободно идеи за бизнес и предприемачество.