Клубът на пенсионираните учителки на гости на детска градина Слънчице

По покана на кмета на Добрич Детелина Николова на 20 април около 10 пенсионирани учителки ще разгледат обновената детска градина „Слънчице”. Дамите на средна възраст около 75 години, които са преминали своя професионален път в добричките училища и детски градини, са проявили интерес в какви условия днес се обучават децата.

Клубът на пенсионираните учителки на гости на детска градина Слънчице

Бившите учителки, възпитали и преподавали на поколения добричлии, ще се запознаят и с проектите, по които работи детската градина. Гостите ще бъдат поздравени от малките палавници, които са подготвили специална великденска програма.


 

Миналата година ЦДГ “Слънчице” отвори врати за своите възпитаници в изцяло обновена и ремонтирана сграда, с нови помещения и занимални, с ново оборудване за кухнята и за допълнителни обучителни игри за децата. Специално за малчуганите по проект на Общината бяха закупени компютърни конфигурации, техника, подвижна светофарна уредба, площадка за безопасно движение, както и стативи за рисуване за бъдещите художници. Със спечеленото европейско финансиране Община Добрич предвиди и оборудване в помощ на хората, които се грижат за децата, а именно перални, съдомиялни машини, сушилня, сервизни колички, гладачна машина.

 

Детска градина “Слънчице” е един от обектите, в които се извършиха мащабни ремонти по проект на Общината “Към по-качествено образование в ареал Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура”, финансиран по Оперативна Програма „Регионално развитие” на обща стойност близо 5 милиона.