Михаил Михалев спечели сребърен медал с личен резултат

Той се пребори за второто място в конкуренцията на по-големи от него на възраст състезатели, подобри с 1.30 метра най-доброто си постижение при старшата възраст.

Михаил Михалев спечели сребърен медал с личен резултат

Михаил Михалев от СКЛА "Добруджа" - Добрич спечели сребърен медал в дисциплината тласкане на гюле на силния турнир по лека атлетика "Никола Вълчанов", който се проведе в Габрово. Той е в младша възраст, но днес се състезава при юношите старша възраст, които са с 1-2 години по-големи от него. Въпреки това Михаил Михалев бе много близо до титлата, като водеше в класирането до последните опити.



Добричлията спечели второто място, като хвърли гюлето на 16.55 метра, което е негов личен рекорд при юношите старша възраст.

В дисциплината участваха 10 гюлетласкачи от цялата страна. Шампион стана Никифор Нешев, който се готви за европейското първенство за юноши старша възраст.

Турнирът в Габрово бе първи за Михаил Михалев, след републиканската му титла в тласкането на гюле за юноши младша възраст през февруари в зала "Добротица" в Добрич.

На снимката вляво: Добричлията Васил Донев - президент на лекоатлетическия клуб от Трявна, Михаил Михалев и неговият баща и треньор Димитър Димитров

На снимката долу: Михаил Михалев и Георги Иванов - национален рекордьор в тласкането на гюле и лекоатлет номер 1 на България за последните 2 години. Днес в Габрово Георги Иванов покри норматива за участие на Световното първенство в Пекин през лятото и взе квота за Олимпиадата в Рио.