Парламентарната група на ДПС изключи Корман Исмаилов от редиците си

На заседание парламентарната група на ДПС изключи от своите редици Корман Исмаилов, който отиде на сбирка в Търговище, организирана от отстранения от ДПС бивш зам.-председател на движението Касим Дал.

Парламентарната група на ДПС изключи Корман Исмаилов от редиците си

„Решението е взето единодушно, а причината – нарушаване на устава на ДПС и правилата за работа на ПГ”, обясни зам.-председателят на групата Камен Костадинов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.


 

По думите му, депутатите са призовали Корман Исмаилов да напусне и парламента и да не бъде независим народен представител.

 

След като вече не е депутат от ДПС Исмаилов не е и член на Централния съвет на партията. Той влизаше в състава му в качеството си на народен представител. Регионалната структура, в която членува ще вземе решение дали трябва да бъде изключен и от редиците на партията.

 

Самият Корман Исмаилов отказа коментар, но разкри част от случилото се по време на заседанието. В речта си Исмаилов се е обърнал към лидера Ахмед Доган и е заявил, че поради неспазване на устава и оронване престижа на партията, и заради системно неизпълнение на задълженията си като депутат, няма право на нов мандат.

 

„Всички наши колеги, които някога са имали принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност, нямат морално право да трасират настоящето и бъдещето на ДПС, заемайки отговорни публични и партиини постове. Получените от Вас хонорари и съмненията около тях са огромен негатив, а избягването на откритост и публичност пред обществото и в преки срещи с избирателите е неадекватно политическо поведение”, заявил Исмаилов.

 

Той отново е настоял, че ДПС има спешна нужда от демократизиране и модернизиране, а партията днес е по-централизирана и капсулирана от когато и да било през последните 10 години.