Азбука на професиите в училището във Ведрина

В деня на Светите братя Кирил и Методий - 11 май, консултанти от Център за кариерно ориентиране - град Добрич гостуваха на училището в село Ведрина.

Азбука на професиите в училището във Ведрина

Най-малките възпитаници на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ отбелязаха празника със своя „Азбука на професиите“ – всяка буква бе начало на име на професия, която учениците познават. „Какъв да стана?“ – бе темата на мултимедийната презентация, която бе представена пред учениците от трети и четвърти клас. Петокласниците и шестокласниците накичиха „Дървото на мечтаните професии“ с цветчета на своите интереси и хобита, и споделиха коя е мечтаната от тях професия. Кариерните консултанти запознаха учениците от седми и осми клас с Националния портал за кариерно ориентиране на учениците, създаден по проекта. Всеки ученик имаше възможност да се регистрира и попълни въпросник за оценка на своите умения и способности, който им помогна да се ориентират към подходящи за тях професия и училище.




Център за кариерно ориентиране - Добрич работи по проект на МОН “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.