Училището за шампиони в Добрич изпрати своите абитуриенти

Наградата за отличник на Випуск 2015 - в учението и в спорта, бе връчена на хандбалиста Жельо Желев.

Училището за шампиони в Добрич изпрати своите абитуриенти



Днес за последен път чуха школския звънец 12-класниците на Спортно Училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич. Абитуриентите в училището за шампиони са 22. Техен класен ръководител е учителката по английски език Ивелина Стоянова.


12-класниците бяха изпратени на тържество в двора на СУ "Георги Стойков Раковски" от своите учители, треньори и всички ученици. Завършващите Випуск 2015 бяха изпратени с пожелания за много успехи в спорта и в живота.


По традиция директорът на СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич Николай Дяков награди най-добрите спортисти и ученици на завършващия випуск. Отличени бяха деветима абитуриенти, които с постиженията си прославиха училището и Добрич.


Отличник на випуска е хандбалистът Жельо Желев. Той завършва училището с най-висок успех, а същевременно постига и големи успехи с школата на ХК Добруджа.


Николай Минков бе награден за постиженията си в леката атлетика. Той е републикански шампион на 10 000 м. спортно ходене.

Училището се разделя с едно изключително талантливо поколение хандбалисти. Освен Жельо Желев, наградени бяха още 4 представители на този спорт, които са многократни шампиони и медалисти от държавното първенство и Купа България за всички юношески възрасти - Дженгис Билял, Златан Петров, Съби Кирилов и Николай Костадинов.


Дженгис Билял


Златан Петров


Съби Кирилов


Николай Костадинов

Отличени за успехите си бяха и три дами:


Кадер Рамиз - лека атлетика


Севен Марем - бокс


Василка Великова - художествена гимнастика