ГЕРБ разжалва депутатката-агитатор

Ръководството на ГЕРБ освободи Красимира Симеонова като общински председател на партията в Пещера заради скандала с политагитацията на ученици в града. С поста си се раздели и организационният секретар на партията в Пещера Галина Воденичарова.

ГЕРБ разжалва депутатката-агитатор
Ръководството на ГЕРБ разжалва депутатката, обвинена, че провежда партийна агитация сред ученици в Пещера, от поста общински ръководител на партията в града.

Красимира Симеонова ще бъде освободена и зам.-шефското място на комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към 41-то Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи и организационния секретар на партията в  Пещера Галина Воденичарова.

Ръководството на управляващата партия възложи на областния си координатор Иван Иванов временно да поеме шефството на общинската структура до провеждане на ново събрание. До 9 май Иванов трябва да организира и проведе ново общинско събрание на ГЕРБ – Пещера за номиниране на общински ръководител и общински организационен секретар.

Наказанието за Симеонова става ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че го е срам от действията на депутатката му, а групата на управляващите в парламента реши, че ще изчака проверките на случая, поискани от просветното министерство.