Детелина Николова поздрави дейците на културата

Днес се състоя традиционната среща на дейците на културата в Добрич, посветена на 24 май, чийто домакин беше кметът Детелина Николова.

Детелина Николова поздрави дейците на културата

Тя приветства творците с предстоящия празник. В обществения живот човекът принадлежи на културата, не в политиката и не в икономиката, а в културата се осъществяват целите на обществото, заяви Николова в словото си. Българската култура винаги е изпълнявала важна мисия за запазване на националната идентичност, за пробуждане на всичко светло, добро в хората – да възкресява човешките души и да дава надежда за бъдещето.




От името на цялата добричка общественост и от свое име, кметът благодари на културните дейци за труда и ангажираността им, за творческия плам, за трудния, но изпълнен с любов и себеотдаване път на изкуството, който сами са избрали. Тя им пожела успешна реализация на  творческите идеи и проекти.



Срещата продължи с музикални изпълнения на Росица Бояджиева – флейта и Детелина Захариева – пиано. Те бяха подготвили и специален поздрав – китка от пиеси, изпълнявани от различни добрички артисти през годините.