Добруджа приема Банско в пряк спор за четвъртото място

Утре, събота, от 18.00 часа Добруджа приема Банско на стадион "Дружба" в Добрич. Мачът е от 29 кръг на Б група и е последното домакинство за сезона за жълто-зелените, които са в серия от 7 поредни мача без загуба.

Добруджа приема Банско в пряк спор за четвъртото място

2 кръга преди края на шампионата Добруджа е на пето място с 45 точки, на 2 зад четвъртия Банско.




Със сигурност мача ще пропусне полузащитникът на добричлии Петър Казаков, който е наказан за една среща, заради натрупани картони.

Най-вероятно извън състава ще останат вътрешният халф Николай Петров и централният защитник Даниел Граматиков, които са контузени.

Очаква се в групата за мача да бъде включен Кристиян Петков, въпреки че той тренира с топка само от няколко дни. През зимата нападателят се завърна от Марек, но пропусна пролетните срещи до тук, поради контузия.

Нашата цел вече я изпълнихме, но четвъртото място ще бъде много престижно класиране и ще се опитаме да го постигнем с добри резултати в последните два мача, без обаче да приемаме тези срещи за по-специални, смята старши треньорът на Добруджа Димчо Ненов.

Припомняме, че на мача ще се проведе благотворителна инициатива в подкрепа на изграждането на социален приют за бездомни в квартал Рилци. Всички средства от билети на мача Добруджа - Банско, които ще бъдат със стандартната за този сезон цена, ще бъдат дарени на храм "Света Троица" - Добрич. Църковното настоятелство се е заело с изграждането на приюта в квартал Рилци. Предвижда се в 5-етажна сграда да заживеят 50 човека, останали без дом. Те ще се занимават с отглеждане на животни и земеделие. Освен чрез закупуването на билет за мача, всеки зрител на двубоя Добруджа - Банско, които жалае, ще може да подкрепи благородното начинение и със сума според възможностите си. За целта на стадиона ще бъдат поставени специални каси за набиране на средства. Ръководството на отбора, работещите в клуба и футболистите също ще се включат с лични дарения към кампанията за построяване на приюта в квартал Рилци.