Ученик заклан след дребна свада; 30 г. затвор за родния Ханибал

За ремонт в апартамент ще се иска одобрение от съседите; Всяка пета българка иска дете дори и без мъж

Ученик заклан след дребна свада; 30 г. затвор за родния Ханибал

24 часа"


И след реформата на Калфин ще липсват по 1, 5 млрд. лв. на година, за да има пенсии

1,5 млрд. лв. всяка година ще трябва да бъдат додавани от бюджета на държавата на Националния осигурителен институт, за да се гарантира изплащането на пенсиите.

Това показва анализ на НОИ за ефектите от пенсионната реформа, която предлага вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. В. "24 часа" разполага с документа, изготвен от осигурителния институт. Той анализира стабилността на пенсионната система и ефекта от предложените от Калфин мерки до 2037 г., когато увеличаването на възрастта за пенсия трябва да спре на 65 г.

„Труд"

Ученик заклан след дребна свада

Незначителен спор между приятели заради момиче или футбол. Това е основната версия на криминалистите за мотива на убийството на 16-годишен ученик в Борисовата градина. Проверява се и версията за грабеж.

Поредното кръвопролитие в най-големия парк в София вдигна на крак МВР към 12 часа. Тогава на тел. 112 бил подаден сигнал, че на пейка между дърветата има мъртво момче. Тревожното обаждане било от минаващо през парка момиче.

„Стандарт"

30 г. затвор за родния Ханибал

Може ли човек да бъде убит заради 2 пити кашкавал и 2000 лв.? Оказва се, че да. 22-годишният Николай изчезна на 14 юни 2012 г., след като бил на работа. Той е дистрибутор на хранителни стоки, шофьор на хладилен бус на млечни продукти. Последно е забелязан в района на столичния жк. "Овча купел", докато шофирал служебния хладилен микробус. В младежа е имало около 2000 лева служебни пари. Облечен бил с черен анцуг, сив суичър и черни маратонки. Телефонът му бил изключен, нито пък е отишъл да играе футбол с приятелите си, каквато е била договорката за вечерта. Сигналът за изчезването на Ники подава майка му Марияна Йорданова. Тя се обадила на тел. 112 в 22 ч вечерта. Приятелите му разлепват снимки навсякъде в София, молят за помощ и в социалните мрежи.

8 дни по-късно бусът на Ники бе открит в района на Централна гара, паркиран близо до стария паркинг на автобусите. Тялото на младежа пък бе открито след повече две седмици от началото на издирването край Враца - разчленено и горено.Копирано от standartnews.com „Монитор"

Всяка пета българка иска дете дори и без мъж

За болшинството от анкетираните жени - 81%, раждането на дете е по-важно от кариерата. На противоположното мнение са само 9% от попитаните. Това са предимно дами от столицата, които следват висше образование, обясни социоложката Лидия Йорданова, която представи проучването вчера.

Резултатите показват още, че кариерата и финансовата нестабилност са основните спирачки за българката да стане майка.

Въпреки че поставят семейството пред кариерата обаче 47% от жените все пак се опасяват от финансова нестабилност и зависимост, ако станат майки.

„Сега"

За ремонт в апартамент ще се иска одобрение от съседите

Гражданите да не могат да санират апартаментите си самостоятелно, а само по общ проект на цялата сграда. Общите събрания на собствениците да се произнасят за вътрешните ремонти и външните преустройства, както и за поддръжката на блоковете. Общините да затегнат контрола по външния вид на сградите, естетиката и цвета на фасадите, остъкляването на балконите. Това предвиждат промени в Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС), подготвени от регионалното министерство. Все още се уточняват санкциите, които ще се налагат при нарушения.