Цонко Цонев ще участва в офроуд състезание

Добрич също ще има представител на това състезание - Деян Давидов.

Цонко Цонев ще участва в офроуд състезание



На 13 и 14 юни ще се проведе офроуд състезание край село Нова Черна, община Тутракан, област Силистра. Надпреварата е традиционна и ще се проведе за пети пореден път. Организатор е Офроуд Нова Черна. Това състезание е едно от малкото в България с над 40 екипажа. Тази година класовете ще бъдат Трофи А1, Трофи А2, които са част от веригата „Bulgaria Trophy Challenge 2015” и клас АТВ. В Трофи класовете ще се кара по пътна книга, в допълнение на тежкият клас А1 ще има 8 екстрема за първия ден, а АТВ-та ще се състезават по трак /gps-следа/. Вторият състезателен ден ще бъде затворено трасе тип Италианско преследване за време. До сега подалите заявка и потвърдили участието си екипажи са над 50 - от цялата страна и от Гърция. В клас А1 ще има 16 екипажа, в клас А2 – 24 екипажа и там борбата ще бъде жестока за челните позиции, а в клас АТВ – 14.

В списъка с участници се откроява един любопитен екипаж - кметовете на Тутракан Димитър Стефанов и на Каварна Цонко Цонев, който ще е навигатор. Другата изненада ще бъде рок група БТР - музикантите също се пускат в надпреварата, а събота вечер ще изнесат концерт за екипажите и гостите на състезанието.


Джипът, с който ще се състезават Георги Донев/Деян Давидов

Добрич ще има представител и на това състезание. Този път добричлията Деян Давидов ще бъде навигатор на Георги Донев от Русе с Нисан Патрол. Те ще се състезават в клас Трофи А2.

Трасето край Нова черна ще предложи много изпитания на състезателите