За десети път добричлията Стилиян Георгиев е шампион на Европа

Той доказа защо е известен като Лъвското сърце. Стилиян Георгиев се яви на първенството с разкъсан адуктор и ингвинална херния, но стисна зъби и надскочи болката, за да постигне целта си - отново да покори европейския връх.

За десети път добричлията Стилиян Георгиев е шампион на Европа

Добричлията Стилиян Георгиев - Лъвското сърце спечели златен медал на Европейското първенство по сумо. Той триумфира в категория до 85 кг. Европейското първенство по сумо се проведе в Щип, Македония. Стилиян Георгиев стана шампион след 4 поредни победи - над представител на домакините, холандец, грузинец и германец.


Това е десетата титла от европейско първенство за добричлията. Победата този път обаче бе по-специална - много изстрадана, но и същевремнно много сладка и ценна, защото бе постигната, въпреки сериозните контузии, които поставиха под въпрос дори самото участие на Стилиян Георгиев на шампионата в Македония. Той е изпитвал сериозни трудности в дните преди състезанието дори при вървене, но отново доказа на всички кой е Лъвското сърце в сумото, побеждавайки не само всички съперници, но и болката.

Сега е важно сумистът да се възстанови бързо от травмите, защото само след два месеца е следващото голямо предизвикателство - Световното първенство в Осака, Япония. Като двукратен световен шампион Стилиян Георгиев има големи амбиции в престижната надпревара.

Вдясно - Стилиян Георгиев