Спипаха 1 кг. канабис в куриерска пратка

Преди дни в магазин „Нирвана” в София е иззета дрога за 40 000 лева. През последните осем месеца митническите служители на летището в София са конфискували 22 пратки, предназначени за магазините „Нирвана Гифт Шоп” в София, Слънчев бряг и Банско.

Спипаха 1 кг. канабис в куриерска пратка

Почти килограм синтетичен канабис бе открит в куриерска пратка на летището в София.


Наркотичното вещество е било пакетирано във фабрично изработени пликчета с надпис BONZAI. Те са били спипани от служители в сектор „Митническо разследване и разузнаване на наркотрафика” към Митница Аерогара София.

Пратката е била предназначена за българския пазар. На него цената за едно пликче от 3 гр. Е между 40 и 70 лв.

 

Марката BONZAI е много популярна сред тийнейджърите и вече има установени смъртни случаи при използването й коментират експерти. По случая e съставен акт за митническо нарушение.

От Агенция „Митници” съобщиха, че продължават проверките за така наречените „дизайнерски дроги”.

 

Преди дни в магазин „Нирвана” в София е иззета дрога за 40 000 лева.Един от продавачите, латвийски гражданин, е бил задържан при влизане в страната на летището. Той пренасял в себе си 40 пакетчета с различни дизайнерски дроги.

 

През последните осем месеца митническите служители от отдел „Митническо разследване и разузнаване на наркотрафика” - Митница Аерогара София са конфискували

22 пратки, предназначени за магазините „Нирвана Гифт Шоп” в София, Слънчев бряг и Банско.

Всичките 22 пратки са съдържали различни по вид и количество нови наркотични вещества, предназначени за българския пазар.

 

Дизайнерските дроги са високорискови за психиката и здравето на хората, като опасността е особено голяма за подрастващите, които са и основния таргет на разпространителите.