Фестивалът BraZZobraZZie - уоркшопове по тромпет и тромбон, конкурс за млад талант и концерти

Той ще се проведе от 13 до 18 юли във Варна.

Фестивалът BraZZobraZZie - уоркшопове по тромпет и тромбон, конкурс за млад талант и концерти

За втора поредна година Брас Асоциация реши да зарадва крайморските фенове на брас музиката с веселба на брега на морето. Празникът на брас музиката нямаше да е възможен без приятелската подкрепа на фонд Култура към Община Варна. Гостите и жителите на Варна ще имат възможност да се насладят на традиционните шест концерта - по два всяка вечер. Приятели и съмишленицi на идеята за популяризиране жанровото многообразие на медните духови инструменти ще се съберат в Ментол Бийч Бар на Централен плаж. Организаторите обещават да забъркат лудешки коктейл от фънк, соул, латино, реге, суинг, та дори и хип-хоп. Брас манияци от цялата страна, ще се съберат на плажа и в рамките на 6 концерта за трите фестивални вечери ще ви докажат, че не сте живели, ако не сте поклащали тела под звуците на нежния саксофон, бляскавия тромпет и мощния тромбон.



Изненадата в тазгодишното издание е в съпътстващата програма на фестивала.


За тези от вас, които са решили да се влеят в редиците на безработните музиканти или просто да добият нови техники за сваляне на готини мацки по морето, брас братята по душа и основни виновници за създаването на Брас Асоциация – Михаил Йосифов и Велислав Стоянов, са подготвили уъркшопове по тромпет и тромбон.


Неформалните класове ще се проведат от 13 до 15 юли, отново с крака заровени в пясъка, защото Мишо и Вили изповядват една музикантска религия, според която ако посвириш сред приятели на брега на морето, ти се отварят разни чакри и рязко ставаш много добър. Всички са поканени – ученици, преподаватели, професионални музиканти или просто любители.

Записванията са от 1 до 10 юли в Ментол Бийч Бар.


А за тези от вас, които вече са си научили уроците, но просто не са намерили подходяща сцена, в същия период (13-15 юли), ще се проведе конкурс за млади таланти. Независимо дали сте сами, имате си дуетна половинка или сте събрали цял бенд, конкурсът е отворен - единствено условие е наличието на брас. Отличилите се ще бъдат включени с концертна изява в основната фестивална програма.

Програма на фестивала:
- Конкурс „Млад Талант” – 13-15 юли
- Уъркщоп „Тромпет” – 13-15 юли
- Уъркшоп „Тромбон” – 13-15 юли
- Основна фестивална програма с 6 концерта, по 2 във всяка от вечерите - 16-18 юли


Програмата на фестивала откриват царете на латино музиката – MangoDuende. Нахалството на пънка, жегата на латино музиката, чар, страст и екзотика, всичко това, миксирано в огнена латино програма. Мачото с перуански произход Алекс Линарес обещава много горещи танци под звездите в първата фестивална вечер.


Веднага след тях на сцената се качват чудовищно младите и още по-чудовищно талантливите фънкари от завладяващата ефира банда FM (Funky Miracle).


С убийствен реге груув в лицето на Roots Rocket стартира втората фестивална вечер. Позитивните послания, подплатени със завладяваща брас секция, ще донесат слънце и усмивки на плажа в Ментол.

А за да останете широко усмихнати, в малките часове на сцената идват Фреди Меркюри, Джордж Майкъл, Попай Моряка и още цяла гвардия музикални титани в лицето на Brazz Association COMBO. Сред добре познатата на столичните фенове банда ще откриете стари познайници, както и нови изненадващи попълнения. Единственото, което няма да е изненадващо, е експлодиращото брас звучене на патроните Мишо Йосифов и Вили Стоянов.

В съботната нощ директно от града под тепетата пристигат Марица Брас, за да разпръснат малко от прословутия айляшки чар по плажа.

Фестивалът ще завърши с Dirty Purchase, които ще отпразнуват с гостите на вечерта 20-годишнината на групата, в която са свирили над 20 известни български музиканти, от създаването и до днес.

Билети в предварителна продажба можете да намерите в мрежата на Ticketportal Bulgaria.
Само до 30 юни – тридневен фестивален билет на цена 18 лв.
http://www.ticketportal.bg/podujatie_search.asp?ID=43474

16 юли
MANGO DUENDE // FUNKY MIRACLE

17 юли
ROOTS ROCKET BAND // BRASS ASSOCIATION COMBO

18 юли
MARITSA BRASS // DIRTY PURCHASE

DJ Support: Mr.Gago